Busku, idealnie to ująłeś :diabelski_usmiech
Myszy zeżarły mi matę wygłuszającą silnik...
Zwiń
X
-
Myszy zeżarły mi matę wygłuszającą silnik...
Witam,
Dzisiaj rano postanowiłem w końcu dolać płynu chłodzącego, bo do szału doprowadzała mnie ta kontrolka temp silnika po zimnej nocy.
Otwieram maskę i połowa maty wygłuszającej wysypała mi się na silnik. Fuck, na początku nie mogłem ogarnąć co i jak ale czyszcząc silnik z paprochów doszedłem w końcu kto to. W macie mam dziurę o średnicy 20 centymetrów no i niestety czeka mnie jej wymiana.
I tu mam pytanie: czy ktoś z Was wie jaka jest fachowa nazwa takiego wygłuszenia? Czy lepiej kupić w aso orginalną czy przez alledrogo (z metra ciętą) i samemu bawić się w przycinanie???Były:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
-
-
Zamieszczone przez rezonmata kosztowała niecałe 100zł w ASO sam oceń czy warto bawić się w wycinanki. Jak znajdziesz używaną na Allegro, to powinno być taniej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OlaffCzy założenie maty w O1 z silnikiem 1,6 MPI w odczuwalny sposób zmniejszy hałas z silnika podczas jazdy ? Warto się w to bawić aby było ciszej ?
Dziś przyprowadziłem moją Skode do domu, i silnika na jałowym nie słyszałem - jedyny dźwięk jaki słyszę np. stojąc na światłach to stukot urządzenia gazowego (wtryskiwacze?), nieco podobny do stukania zaworów. Silnika poza tym dźwiękiem nie słyszę, a jak pracuje na benzynie (na jałowym) to nie słyszę go w ogóle.
Podczas jazdy słyszę, bardzo słabo jednak. A nie "zagłuaszałem się", nie otępiałem innymi dźwiękami, np. radiem, bo jeszcze radia nie mam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootZamieszczone przez OlaffCzy założenie maty w O1 z silnikiem 1,6 MPI w odczuwalny sposób zmniejszy hałas z silnika podczas jazdy ? Warto się w to bawić aby było ciszej ?
Dziś przyprowadziłem moją Skode do domu, i silnika na jałowym nie słyszałem (...)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kaz13wątpie żebyś znalazł używaną mate według mnie demontaż takiej maty jest nie możliwy jak ktoś zna sposób na demontaż to dzięki za fachową poradę a co do nowej jestam za a czy nie dało by się załatać tej dziury myślę ż
Tak przy okazji mam taka mate do O2...jakby ktos chcial kupic.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
[quote="Olaffnie miałeś jeszcze okazji rozwinąć większej prędkości. Silnik 1,6 MPI w O1 przy prędkościach w trasie "okołodozwolonych i w górę" jest głośny.[/quote]
Być może masz rację, ale nie wiem co to są prędkości "okołodozwolone i w górę".
Pierwsza jazda, nie przekroczyłem 110 km/h, może źle patrząc na wskazówkę przez chwilę było 115, na pewno nie więcej.
Ale i przy tej prędkości dzwięk silnika nie był dokuczliwy, a na postuju, o co było pytanie, nie słychać go w ogóle poza stukaniem urządzenia gazowego.
Ale wracając doi tego co piszesz, o głośnym silniku przy dużych prędkościach: czy ta mata od diesla da coś w 1.6? I czy można ją w ogóle założyć, czy jest możlwiość techniczna - o to pytał kolega wcześniej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootAle wracając doi tego co piszesz, o głośnym silniku przy dużych prędkościach: czy ta mata od diesla da coś w 1.6? I czy można ją w ogóle założyć, czy jest możlwiość techniczna - o to pytał kolega wcześniej.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootSilnika poza tym dźwiękiem nie słyszę, a jak pracuje na benzynie (na jałowym) to nie słyszę go w ogóleZamieszczone przez kaz13wątpie żebyś znalazł używaną mate według mnie demontaż takiej maty jest nie możliwy jak ktoś zna sposób na demontaż
Komentarz
-
Komentarz